fredag 28 september 2007

Svenskt och bra: Perssons Pack


Soundtracket till alla de fester jag gick på under min gymnasietid i början på 90-talet var utan tvekan Perssons Pack, jag kommer inte ens ihåg att någonting annat spelades (men det måste det gjorts, åtminstone på de fester som hölls hemma hos mig). Tyvärr så hade jag inte fattat Per Perssons storhet då eftersom jag var inne i min lyssna-enbart-på-progressiv-rock-period och tyckte att i princip allt annat var dåligt. Nu på senare år, när man blivit äldre och visare så har jag förstått hur fel jag hade då. Per Perssons skildrar småstadslivets händelser, arbetslöshet och olycklig kärlek med sina unika beskrivningar, ljusår från de trollkarlar och fjärran galaxer som prog-banden har en förkärlek att skriva om.
Musiken till dessa texter passar sitt syfte utomordenligt med vemod och mollackord men ändå melodier som sätter sig på hjärnan.
Det har egentligen inte släppts något nytt material från bandet sen mitten på 90-talet förutom låten "Ikväll Tar Vi Över Stan" som finns på samlingsalbumet "Diamanter" från 2004.

Jag valde videon "Bröllopsdag" med Perssons Pack, filmat från ett framträdande 2006. Riktigt skönt är att publiken kan vartenda ord i hela texten.

Jag har även lagt till "Diamanter" i Media Master-radion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar