onsdag 10 oktober 2007

Den uppenbara kopplingen mellan Physical Graffiti och Ghost Reveries

Vad är det egentligen för koppling mellan Led Zeppelins mästerverk "Physical Graffiti" och Opeths mästerverk "Ghost Reveries" mer än att de är just mästerverk? Det finns faktiskt en koppling och kedjan är inte längre än sju steg. Så här ser den ut:

I Led Zeppelin spelade Jimmy Page som även har spelat med David Coverdale under namnet Coverdale/Page på skivan med samma namn.

David Coverdale sjunger i gruppen Whitesnake, som på sin skiva "Live In The Still Of The Night" hade en medlem med namnet Marco Mendoza.

Marco Mendoza har även spelat med gruppen Soul SirkUS tillsammans med Jeff Scott Soto.

Jeff Scott Soto har spelat med gruppen Talisman där man också kunnat hitta Fredrik Åkesson.

Fredrik Åkesson i sin tur spelade med Arch Enemy på deras skiva "Live Apocalypse" där också en viss Charles Andreasson var med.

Charles spelar med Spiritual Beggars på skivan "Demons" tillsammans med Per Wiberg som från och med skivan "Ghost Reveries" spelar med Opeth.En enkel och helt uppenbar koppling tycker jag. ;-) Om sanningen ska fram så är det inte jag som suttit och bläddrat i diverse obskyra skivkonvolut utan jag hittade sidan BandToBand.com. Där fyller du bara i två artister eller skivor som du vill veta kopplingen mellan. Man kan få de mest vansinniga kopplingar, jag testade att se om det fanns någon koppling mellan ABBA och Napalm Death och mycket riktigt fanns det en koppling (åtta steg) mellan dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar