torsdag 25 oktober 2007

Djupdykning i arkivet: Black Sabbath - Heaven And HellInspirerad av ett inlägg på bloggen Hårdrock och Sånt om Ronnie James Dio så gjorde jag en djupdykning i mitt musikarkiv och hittade skivan "Heaven And Hell" från 1980 med Black Sabbath. Det är den första Black Sabbath-skivan som Dio är med på efter det att Ozzy fått sparken och många trodde att det var slut med Sabbath efter det sångarbytet. Men till deras förvåning blev plattan en av gruppens mest sålda någonsin. Dio hade tidigare spelat med Rainbow och jag tycker att det är många likheter mellan de skivor han gjorde med dem och den här skivan, mycket beroende på Dios säregna sångstil kan man anta.

I sommar så har faktiskt Black Sabbath tillfälligt döpt om sig till just Heaven And Hell och kallat in Dio till mikrofonen för att turnera runt och spela låtar från den epoken. Enligt ett reportage i Svenska Dagbladet så verkar de ha det rätt bra tillsammans. Tony Iommi, hårdrockens vältalige urfader, underströk det vid frågan om hur det är att jobba med Ozzy kontra Dio:


Den ene är galen och den ­andre är vettig
En bra skiva är det och ni kan njuta av den om ni lyssnar på min Media Master-radio. Jag slänger också in den, numera, obligatoriska Youtube-videon.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar