torsdag 18 oktober 2007

The Elder, Kiss fula ankunge
Julafton 1981 fick jag min första LP-skiva, "The Elder" med Kiss (skiva nummer två tror jag var "Emil Och Griseknoen"). Innan jag fick den skivan lyssnade jag på ett kassettband med "Alive" om och om igen. Jag lyssnade på skivan och tyckte den var bra, men sen föll den i glömska och legobitar och leksaksbilar blev viktigare än musik. Vi snabbspolar till en festlokal en söndag vintern 1994. Jag och tre andra hade dragit nitlotten och skulle städa efter gymnasiefesten vi hade haft kvällen innan. Bakfulla städade vi under komplett tystnad och på bandspelaren lyssnade vi på "The Elder" (eller "Music From 'The Elder'" som den egentligen heter). Då slog det oss vilken bra skiva det egentligen var, helt klart Kiss mest gedigna verk. Tyvärr så verkade ingen förutom vi tre i den lokalen tycka det; inte publiken, inte kritikerna och inte ens Kiss själva. Detta är för mig fortfarande en gåta. Är det för att det var en konceptskiva och att bandet visade lite mer ambition eller vad är det? Låtarna är ju verkligen bra så jag har inget svar.
Vill du läsa mer om skivan så kan du alltid klicka dig vidare till Wikipedia, där det finns
en sida om skivan.

Jag slänger in två videos, den första, "The Oath" är från ett amerikanskt tv-program som hette Fridays
Den andra är ett kollage (ett bra sådant) som någon gjort till tonerna av "A World Without Heroes".4 kommentarer:

 1. Publiken verkar inte helt imponerade men sminkade killar i högklackat är inte accepterat av alla.

  Inte min favoritskiva, gillar Dynasty.

  SvaraRadera
 2. Tycker också The Elder är en jäkligt bra skiva. Och tack för besöket och kommentaren på min blogg, alltid lika kul med nya namn bland kommentarerna. Helschysst blogg du har förresten, ska banne mig länka hit från min blogg. Vi höres!

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte annat än hålla med. Jag gillar din blogg också, du kan vänta dig en länk till den inom kort.

  SvaraRadera
 4. Fick tips av min bror om en recension av skivan på dagensskiva.com som håller med mig. Länk: http://dagensskiva.com/2001/09/29/kiss-music-from-the-elder/

  SvaraRadera