tisdag 16 oktober 2007

Första intrycket
Jag har nu lyssnat genom "Tillbaka Till Samtiden" två gånger. Första gången så undrade jag om Rob Hubbard släppt en remixplatta av "Vapen Och Ammunition". Det var minst sagt ovant med alla synthljud och trummaskiner som de slängt in, tycktes det då, lite på måfå. Så första betyget var inte så bra. Ingen fara på taket dock för jag har lärt mig att de riktigt bra skivorna ofta inte sätter sig vid första lyssningen, många är exemplen på den tesen (Yes - "Tales From Topographic Oceans" eller "Du Och Jag Döden" för den delen).

Så den andra lyssningen tog jag fram texthäftet och lyssnade mer på melodierna och då infann sig den klassiska kentstämningen igen. Jag har fortfarande inte kommit över alla nydanande grepp och känner inte igen alla låtar, men det kommer nog det också. Sammanfattningsvis kan man säga att skivan ställer mer krav på den genomsnittlige kentlyssnaren men om man skrapar lite på ytan så finns det mycket roligt och bra att upptäcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar