fredag 5 oktober 2007

Norrmän kan de också, Green Carnation

Ibland hajar man bara till när man hör något nytt och undrar hur man kunnat missa den här gruppen. Så var fallet med Green Carnation. En norsk grupp som, enligt Wikipedia, blir mindre brutal för varje skiva som släpps. Det kan mycket väl stämma, men jag har bara hört två skivor med dem (än så länge), "Acoustic Verses" och "Light of Day, Day of Darkness".

"Acoustic Verses" är precis som namnet antyder en akustisk , rätt finstämd, skiva. Den kan du lyssna på i Media Master-radion.
"Light of Day, Day of Darkness" är däremot ett mastodontepos på 60 minuter som får mig att tänka på 3rd and the Mortal i deras bästa stunder. Lite svårare att få grepp om, men inte så konstigt med tanke på längden.

Tyvärr så är allt inte frid och fröjd. Glad i hågen över att ha hittat en ny bra grupp så började jag surfa runt för att läsa mer om dem och såg då på deras hemsida att de splittrats. De hade visst varit på en katastrofal USA-turné där allt gick fel och bandet fick betala en massa ur egen ficka. Detta ledde till att de tappade sugen och gick skilda vägar, sångaren och gitarristen Tchort (Terje Vik Schei) är nu enda kvarvarande medlem skrev på sidan att han skulle fortsätta att skriva musik under namnet Green Carnation, men antagligen aldrig mer spela live med bandet igen. Så det var ju synd nu när man äntligen upptäckt dem.

Men jag ska i alla fall lyssna in mig på deras katalog och jag tycker att du ska göra detsamma. En liten aptiteretare i form av en video med låten "Sweet Leaf" från deras live-dvd "A Night Under The Dam". Låten ligger på plattan "Acoustic Verses".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar