onsdag 31 oktober 2007

Ny dubbel-cd från Opeth: The Roundhouse Tapes
En av mina favoritgrupper, Opeth, har en ny liveskiva ute i butikerna snart. Den 11 november släpps "The Roundhouse Tapes" som är en dubbelskiva inspelad i Camden Roundhouse, London den 9:e november 2006, alldeles i slutet på deras 19 månaders "Ghost Reveries"-turne.
Mikael Åkerfeldt säger följande om låtvalet på skivan:


It's more of a greatest hits set that we put together especially for this gig, we tried to cover as many albums as we possibly could, playing songs from albums of the past as well as one of the new songs. We didn't want it to clash with songs we did for the last DVD...


Eftersom jag inte hört skivan så kan jag inte uttala mig så mycket om den, men om inte annat så blir det en försmak inför konserten med dem på Melloboat.

Det finns en minisida för att marknadsföra skivan där du kan lyssna på smakprov, ladda ner en mp3-låt, några bilder samt läsa lite matnyttig information.

Nedan lägger jag in ett skivbolagsmarkadsföringskollage som ni kan spendera 1:39 på om ni vill.
När vi ändå är på ämnet Opeth så läste jag någonstans att deras nya skiva är fördigskriven och att bandet börjat repetera låtarna nu. Liveskivor i all ära, men det är studioskivorna som jag håller högst.
Uppdatering:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar