torsdag 25 oktober 2007

Svenskt och bra: The Cardigans - Long Gone Before Daylight
I mitt inlägg om Lisa Miskovsky så skrev jag att jag inte gillade Nina Perssons liveinsatser. Jag har inte ändrat åsikt där, men på skiva tycker jag att hon låter bra och lyfter därför fram The Cardigans album "Long Gone Before Daylight" som släpptes 2003 (eftersom Cardigans med största sannolikhet läser den här bloggen och jag vill ju inte att de ska känna sig orättvist behandlade :-) ).

Efter att ha ägnat sig åt diverse soloprojekt (A Camp, Paus) i några år så bestämde sig bandet för att gå in i studion igen, den här gången med låtar influerade av amerikansk countrymusik istället för de mer poppiga låtar de gjort tidigare. Resultatet blev en skiva som utan konkurrens är deras bästa. Peter Svenssons gitarrspel är så följsamt och uttänkt att jag skulle bli förvånad om han toppar det i sin karriär.


Videon är "You're The Storm" som är den bästa låten på skivan.

4 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Kul att hitta en till som tycker att Long Gone Before Daylight är The Cardigans höjdpunkt! Jag undervisar bl a i en gymnasiekurs som heter "Kommunikation" och brukar inleda kursen med att spela öppningslåten, "Communication" för eleverna...

  Mera svenskt och bra:
  www.furenhed.se

  :)

  SvaraRadera
 3. Fint val av låt för kursen. Om eleverna är olydiga får du spela Led Zeppelins "Communication Breakdown" för dem. :)

  Ska genast gå till din sida och lyssna på vad du spelat in.

  SvaraRadera
 4. Haha! Vilken bra idé! :) Jag måste kolla upp texten till "Communication Breakdown" och se om den går att använda, på allvar.

  SvaraRadera