måndag 15 oktober 2007

Synthpärlor som svänger

Jag har redan tidigare varit inne och nosat på 80-talssynthpop och nu är det dags för ännu en laddning.
När det begav sig så skulle jag aldrig erkänna att jag gillade de här låtarna, det var ju synth. Det kunde man inte lyssna på när man, som jag, var en tioårig hårdrockare. Fast i smyg så gillade jag låtarna. Jag har däremot lite mer problem med de videos som gjordes detta årtionde, de har inte åldrats med samma värdighet.

Först ut, tyska Alphaville med klassikern "Forever Young" från skivan med samma namn som släpptes 1984.Några år tidigare, 1980 för att vara exakt, hade Visage släppt "Fade To Grey". Den hittas på albumet "Visage". Jag var för liten när den släpptes så den här låten har jag upptäckt i efterhand, turligt nog.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar