måndag 19 november 2007

Ett gäng skivor med Bill Withers för nedladdningJag såg på reprisen av Musikbyrån på svt igår. Programmet handlade om Bill Withers, mannen som skrivit låtar som bland annat "Aint No Sunshine" och "Lean On Me". Programmet öppnade ögonen för mig om en artist som jag hört ett antal låtar från, men inte haft en aning om vem det varit. I programmet som kom det fram att Bill kom på kant med sitt skivbolag vilket ledde till att han gav upp musikkarriären i mitten på 80-talet, men tack vare att han är en av de mest samplade artisterna samt att hans gamla hits spelas mycket så lider han ingen nöd. Klicka er videra till Musikbyrån och kolla in programmet. Om ni gillar vad ni hör så bjuder jag (eller egentligen bloggen 4 Brothers Beats) på ett gäng kompletta skivor med Bill Withers:

Passa på att, liksom jag, vidga din musiksamling med denne man som inte började sjunga förrän han var i trettioårsåldern. Jag har ingen aning om hur länge skivorna ligger ute för nedladdning men om jag vore du skulle jag lägga på ett kol.

Länkar:
Officiell hemsida
Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar