torsdag 8 november 2007

Ny skiva från Mike Oldfield i februari 2008Läste just på Mike Oldfields hemsida att det är en ny skiva med honom på gång att släppas. "Music Of The Spheres" är den tänkt att heta och kommer att finnas i butikerna i slutet på februari. Det var olika bud på releasedatum; på hemsidan stod det januari, Cdon och Megastore hade 080225 och Ginza 071114. Men jag gissar att det är 080225 som är det riktiga.
Man kan lyssna på några trettiosekundersklipp från skivan på hemsidan och det verkar som att Mike övergett ambientljudbilden som han varit så förtjust i på sistone och nu anväder sig av en orkester. Enligt en artikel
här så bådar albumet gott för Mike uttalar sig att:


I make repetitive piano sequences. I am the repetitive piano sequence man.

Och det har han ju förstås alldeles rätt i. Vad som är lite oväntat, och även lite tråkigt, är att det i artikeln också står att han låter orkestern spela all musik. Med andra ord så har han övergett spelandet själv på den här skivan och är endast kompositör.
Jag hoppas på en återgång till de klassiska eposen där Mike verkligen visade var skåpet skulle stå, men det blir i och för sig svårt om han nu inte spelar. Bara att vänta till slutet på februari (eller slutet på januari eller när skivan nu behagar släppas) för att få svar på det.

2 kommentarer:

  1. Kanon! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Det var så lite så. Hoppas nu bara skivan är bra.

    SvaraRadera