onsdag 7 november 2007

Provlyssna hela No World For Tomorrow med Coheed And CambriaAftonbladet lyckades fånga mitt intresse för Coheed And Cambria genom att använda "Korkskruvsproggig skäggrock" som överskrift till recensionen som även jämförde dem med Rush. Om jag känner mig själv rätt så hade mitt utforskande stannat även där eftersom jag inte rusat iväg och köpt skivan enbart baserat på en recension i en tidning. Men som av en händelse så har mp3.com lagt upp hela skivan för provlyssning i en stream. Kvaliteten är sådär, 64 kbps, men det duger gott och väl för en genomlyssning. Skivan hittar du här. Vis av tidigare erfarenhet kan det vara smart att inte skjuta upp lyssningen då mp3.com inte skriver hur länge streamen ska vara på sidan.

Vad tycker jag om skivan då? Ja, jag är inte lika lyrisk som Aftonbladets Mattias Kling, det är mer My Chemical Romance än Rush. Vid några få ögonblick så kan man ana lite Rush, främst på sångarens Claudio Sanchez sång och vissa låtars uppbyggnad. Jag sågar den absolut inte, men det blir nog inte något inköp för min del. Men passa på och provlyssna nu när du kan.

2 kommentarer:

  1. Ett läskigt bra band. Har totalt nött ut deras förra skiva "Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness" (puh!).

    SvaraRadera
  2. Jag får kanske ge dem en chans till. Kort och koncis titel på skivan. :)

    SvaraRadera