fredag 25 januari 2008

Blackfield med låten Blackfield från skivan BlackfieldUtan någon grandios historia eller anekdot bakom så slänger jag in en video med gruppen Blackfield. Gruppen är Steven Wilsons (Porcupine Tree) sidoprojekt tillsammans med den israeliske rocksångaren Aviv Geffen. Jag gillar bandet skarpt då musiken kan beskrivas som en poppigare variant av den musik som Porcupine Tree skapar. Jag kommer med största säkerhet att återkomma med ett utförligare inlägg om gruppen. Tills dess: från skivan "Blackfield", en video med låten "Blackfield".Länk till Wikipedia.

2 kommentarer:

  1. ... och då måste jag bara tipsa om "uppföljaren" eller vad man ska kalla den - bandets nästa platta - "Blackfield II". Köpte den i julklapp åt min hustru och vi tycker enormt bra om den båda två. Faktiskt mycket mer än den första plattan som inte heller är dålig. "Blackfield II" är dock lite av en sån där ta-med-sig-till-en-öde-ö-grej.

    SvaraRadera
  2. Jag håller med. Låten "1000 People" är något av det bästa Steven Wilson gjort.
    För eventuella audiofiler som läser det här så kan jag rekommendera Blackfields (och Porcupine Trees) skivor då det är väldigt bra ljud på dem.

    SvaraRadera