torsdag 3 januari 2008

Med anledning av primärvalet i USA: SlipknotDet är en massa snack om det amerikanska primärvalet i delstaten Iowa i medierna nu. Ni kan dock vara lugna, jag tänker inte prata politik här utan jag tänker på Slipknots andra skiva som heter just "Iowa".
Jag började lyssna på Slipknot när deras senaste skiva "Vol. 3: (The Subliminal Verses)" kom 2004. Först och främst tack vare de lugna partierna i låtarna, men allt eftersom så började jag uppskatta de mer aggresiva inslagen. Det är tack vare Slipknot som jag är inne och nosar på bland annat dödsmetall nu.
Grabbarna i bandet är nio till antalet och har gjort en Kiss, det vill säga de döljer sina ansikten bakom masker och visar sig aldrig utan dem. Självklart i denna internettidsålder det finns det
bilder på dem utan masker, men jag antar att det är tanken som räknas. De har släppt tre stycken fullängdare (med en fjärde på väg i år); "Slipknot" (1999), "Iowa" (2001) och "Vol. 3: (The Subliminal Verses)" (2004). Det jag gillar med dem är att musiken är väldigt varierad, speciellt sången som växlar mellan growl, ren sång och ursinniga primalskrik, samt att det svänger helt enkelt. Just att de är nio stycken underlättar för dem när det gäller att skapa ljudmattor av udda trumkomp och diverse skumma ljud, sen kan man kanske tycka att det är att överdriva att ha en kille på turntables och två på slagverk, men ändra inte ett vinnande koncept. Texterna präglas av ångest, ilska och utanförskap som passar bra till musiken.
Nedan har jag lagt in fyra videoklipp. Ni kan läsa mer om bandet på
wikipedia eller deras hemsida.

Från debutskivan, "Wait And Bleed".Från "Iowa", "My Plague".Avslutningsvis, två låtar från "Vol. 3: (The Subliminal Verses)", "The Blister Exists" och "The Nameless".1 kommentar:

  1. Jag tyckte Slipknot höjde sig lite i och med maskbyte till det hemskare. =)

    SvaraRadera