måndag 28 januari 2008

Nostalgi med Tone Norum - Stranded
Varje sommar anordnas något som kallas "Trivselkväll på berget" i Söderhamn. Det är talangjakter och lotterier och så brukar någon känd artist bjudas in för ett kortare uppträdande. Jag brukar gå någon gång per sommar, mycket för att min gamle gitarrlärare och tillika Galleon-medlem Sven spelar med i husbandet. I somras dök Jessica Andersson upp och hon sjöng sina låtar som hon varvade med några covers, däribland Tone Norums "Stranded". När jag var runt tolv år så gillade jag Tone skarpt, både musikaliskt och till utseendet (det hängde ett antal Okej-postrar med henne på min vägg). Sen när Led Zeppelin upptäcktes föll tyvärr Tone och hennes musik i glömska, men tack vare Jessica så dök hon upp igen.
Låten är taget från debutalbumet "One Of A Kind" som skrevs och spelades in nästan uteslutande av Joey Tempest från gruppen Europe där hennes bror John också spelade.
Lite nostalgi med denna typiska åttiotalsvideo.

1 kommentar:

  1. Nice... farsan hade Tone Norum på kasett och körde ofta den i Granadan när jag var liten grabb...

    SvaraRadera