onsdag 23 januari 2008

På Myspace kan alla höra dig skrikaMen problemet med mitt påstående i titeln är att få alla att hitta till just din Myspace-sida. Myspace har blivit en viktig del för band som vill marknadsföra sig, stora som små. Jag har för mig att Rihanna upptäcktes tack vare Myspace. Att sen designen på Myspace ser ut som en hobbysida gjord 1994 av en gymnasiestuderande som just köpt "HTML For Dummies" kan vi strunta i just nu.

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite fynd jag gjort.
 • Mandylon. Gick och såg det här bandet när de gjorde en riktigt bra spelning för en väldigt fåhövdad publik. Väldigt starka rocklåtar där lugna och explosiva partier varvas. Speciellt låten "Mother" är bra.
 • Black Bay. Sundsvallsgäng som spelar hårdrock och gör det bra. Favoritlåt av de som lagts upp är "My Vision".
 • Ambjörn Furenhed. Progressiv rockare med visambitioner som komponerar fina låtar i sin egensnickrade studio. Sjunger på svenska. Gillar "Den Bleksiktiga Tjejen" av Myspaceutbudet.
 • Cirrus Winery. Spelskickliga progressiva rockare från Hudiksvall som jag såg på Bollnäsfestivalen i somras. Nya låten "Swindons Magic Roundabout" imponerar.

5 kommentarer:

 1. Stort tack för länken och kommentaren! Gjorde mig jätteglad! Nu går jag i bloggstartarfunderingar själv, inspirerad som jag blev... :)

  www.furenhed.se

  SvaraRadera
 2. Självklart ska du starta en blogg. Musikbloggar kan man aldrig få för många av.

  SvaraRadera
 3. Sant! Jag har bara en känsla av att:
  1) min egen blogg skulle handla om en massa annat än musik
  2) jag aldrig skulle orka skriva särskilt regelbundet

  varpå:

  3) alla som inte kan få för många musikbloggar skulle ge upp ganska snart...

  :)

  www.furenhed.se

  SvaraRadera
 4. Kul att du gillar Swindon's Magic Roundabout. Fantastiskt rolig låt att börja spelningar med. Det dröjer inte så länge innan vi lägger upp lite nytt material på myspace.

  Jag vet inte var du befinner dig rent geografiskt, men vi har en spelning i Uppsala nu på fredag på Grand om du är intresserad. Tre andra band skall också spela men jag har dålig koll på exakt vilka.

  Förövrigt skall jag nog ta och kolla in de där andra myspace länkarna. Det finns ju en massa roligt på den sidan.

  SvaraRadera
 5. Hur kan man inte gilla den låten? Ser fram mot de nya låtarna, lämna gärna en kommentar här när de ligger ute så jag inte missar dem.

  Jag bor i Söderhamn så det är inte alltför långt till Uppsala, men tyvärr kan jag inte åka nu på fredag. Tack ändå för tipset.

  SvaraRadera