lördag 26 januari 2008

Rainbow - Gates Of Babylon

Fick hem ett gäng skivor som jag beställt igår, bland annat Rainbows "Long Live Rock 'N' Roll" från 1978. Jag köpte skivan efter att ha hört låten "Gates Of Babylon" på hårdrocksradioprogrammet Dist som går på Sveriges Radios P4 plus att jag läste ett inlägg på Film och Musikbloggen om Rainbow. "Gates Of Babylon" är helt enkelt Rainbow när de var som bäst; sköna synthar, Dio på sång och Ritchie Blackmores unika gitarrspel.
Hittade en video med låten. Se, hör och njut.


3 kommentarer:

 1. Grymt bra låt som jag missat. Lade till den och ett par till Rainbowlåtar på hardrockvideo.se bl.a "Spotlight kid" och "Stone cold"

  SvaraRadera
 2. Gammalt inlägg detta, men kan inte låta bli kommentera. Ja, denna och så Stargazer från Rising är riktiga öde ö-låtar, dvs vad skulle man ha i mp3-spelaren om man blev strandsatt på en öde ö?
  Som kuriosa kan berättas de faktiskt planerade en sammankomst för bara några år sedan, supertrion Dio-Blackmore-Powell (top 5 trummis genom tiderna enligt äkta High Fidelity-anda) men så gick den sistnända och bet i gräset så att säga och allt rann ut. Jäklar, tänk om man fått se detta live en gång, var för ung då förr...

  SvaraRadera
 3. Hade verkligen vart skoj att se den trion. Men nu är det som sagt för sent.

  SvaraRadera