tisdag 1 januari 2008

Svensk dansgolvsmusik från The MentorEn av mina förhoppningar när jag startade bloggen var att jag skulle upptäcka ny intressant musik, kanske utanför gamla invanda hjulspår. Så häromdagen fick jag ett mail från en kille som heter Rasmus som tipsade mig om sitt enmansprojekt The Mentor. Genren han skapar musik i är något som kallas soft dance. Detta är ett ypperligt exempel på musik utanför mina hjulspår, men ändå inte. Jag har en kompis som var väldigt aktiv i Amiga- och C64scenen under slutet av åttiotalet och början av nittiotalet och då släpptes ett stort antal demos från olika hackergrupper för att visa vad de kunde prestera. Jag hör ett tydligt släktskap med musiken från dessa demos i det som The Mentor har på sin Myspace-sida.
Han har en bra känsla för melodier, vilket exempelvis kan höras i låten "Big Bad Wolf" som får mig att tänka på U96 "Das Boot". Vad jag har lite svårt för är trumkompet som är alldeles för enahanda för min smak, men jag gissar att det är så det ska vara i den här genren då det, när allt kommer kring, är ämnat för dansgolven.
Så hade det inte varit för att jag ställt undan mina dansskor så hade jag säkert skakat mina lurviga till The Mentor ute på lokal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar