måndag 25 februari 2008

Pantera spelar Black Sabbath

Jag ska villigt erkänna att jag inte vet mycket om Pantera, men jag vet att de i klippet med Black Sabbaths "Planet Caravan" visar en sida som inte är den gängse. Låten i sig var ju inte typisk för Black Sabbath heller så det är egentligen två steg åt sidan för Pantera. Jag uppskattar när artister gör oväntade grejer och Pantera gör det inte bara oväntat utan också bra så jag måste därför ta med det i min blogg. Låten var planerad att vara med på en Black Sabbath-tribute, "Nativity in Black" (1994), men den kom av någon anledning inte med där. Originalet hittas på Sabbaths "Vol. 4".
Tyvärr så blev gitarristen i Pantera, "Dimebag" Darrell Abbott, mördad på scen 2003 och gruppen lades då ner. Mer om gruppen kan du läsa
här.Uppdatering 080422:
Verkar som att jag är helt ute och cyklar vad det gäller (nästan) all fakta i det här inlägget. Ta en titt i kommentarerna för lite rättningar.

4 kommentarer:

 1. Vill inte på något sätt vara petig men Dimebag var gitarrist och sångaren Phil lägger nu sin tid på projektet Down - som verkligen doftar Sabbath. Lyssna på senaste plattan "Over The Under".

  SvaraRadera
 2. Hehe, som sagt, jag har som sagt inte någon koll alls på Pantera (vilket jag bevisade rätt bra i det här inlägget). Tack för rättningen, det uppskattas.
  Ska kolla in Down vid tillfälle.

  SvaraRadera
 3. Jag vill inte heller vara petig, men... ;)

  1. Pantera lades ner ganska långt innan mordet, det bandet Dimebag spelade med när han sköts hette Damageplan.

  2. Black Sabbath-covern i inlägget är inte obskyr på något sätt. Tvärtom är den med på Panteras bäst säljare platta, "Far beyond driven" från 1994.

  SvaraRadera
 4. Det här verkar mer och mer bli det inlägg i bloggandets historia som är mest fyllt med faktafel. *skäms*

  Tack än en gång för rättningen.

  SvaraRadera