onsdag 13 februari 2008

Vilka är Air?När Kent skulle skriva "Tillbaka Till Samtiden" sa de i intervjuer att de åkte till Paris för att lyssna på franska elektrogrupper som inspiration när de skulle skriva låtarna. En av de grupper som Kent måste lyssnat på är Air. Jag kom i kontakt med gruppen när de gjorde soundtracket till filmen The Virgin Suicides (1999). Soundtracket var i det här fallet bättre än filmen och speciellt låten "Playground Love" tycker jag sticker ut. Mitt intresse för gruppen låg sen i dvala till för någon månad sen när jag började lyssna på skivan "10, 000 Hz Legend" (2001) som är lite mer elektroniskt inriktad än "The Virgin Suicides", men fortfarande har den tillbakalutande Pink Floyd-doftande stämningen som gör att gruppen är en favorit hos mig (och kanske Kent?). Efterföljaren till "10, 000 Hz Legend" heter "Talkie Walkie" (2004) och är den sista skiva jag har utforskat med gruppen och även den lever upp till mina förväntningar även fast jag inte hunnit lyssna så otroligt mycket på den än.
Förra året släpptes då "Pocket Symphony" och den har jag som sagt inte hört än, men det blir nog ett inköp där också.
För er audiofiler kan jag rekommendera skivorna inte bara musikmässigt utan även ljudmässigt.

Jag slänger in en video med tidigare nämnda "Playground Love".Läs mer om gruppen på Wikipedia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar