måndag 31 mars 2008

Bootlegs, återkomsten: Pink Floyd - 1970-1971 - Broadcasting From Europa 1I mitt inlägg om bootlegs, som jag skrev i början av året, så var jag inte alltför imponerad av dem av olika anledningar. Min bror håller inte med mig i bootlegfrågan utan han har nu sett till att jag fått ett gäng inspelningar från några av mina favoritartister (och även några andra) som jag lovat att jag ska lyssna på. Jag kommer att hålla mitt ord och lyssna genom det jag fått och utöver det kommer jag att lägga ut några här med en kort recension.
Först ut är Pink Floyd från början av sjuttiotalet. De tre första spåren är från Theatre des Champs Elysées i Paris inspelat 700123, ljudkvaliteten är helt okej (kanske till och med bra med tanke på att det är en bootleg). Lite skönt flummiga Pink Floyd-utsvävningar bjuds vi på, lite vad man kan vänta sig av gruppen vid den här tiden.
De två (egentligen tre) sista låtarna är också från Frankrike; Lyon och Palais des Sports 710612 närmare bestämt. Enligt informationen är det inspelat från en radiosändning, men då måste det vara den sämsta inspelningsutrustningen någonsin. Det låter som att man stått i motvind och spelat in på en vaxrulle utanför Palais des Sports. Med tanke på den taskiga kvaliteten så är det svårt att ha en uppfattning om inspelningen mer än att det är bra låtval.

Lyssna själv här nedan.Låtarna är hämtade från en inofficiell skiva som kallas "Pink Floyd - 1970-1971 - Broadcasting From Europa 1"


Den sista låten, "Atom Heart Mother", kom av någon anledning inte med, så den får ni tyvärr klara er utan.

2 kommentarer:

  1. Är det verkligen helt ok att förmedla Pink Floyd´s musik på detta sätt? Oavsett om det är sk "bootlegs" du har lagt ut? Ang ditt dåliga omdöme om Pink Floyd kan man bara anta att du är en 60/70-talist som har disco som inriktning!
    //SkivKungen

    SvaraRadera
  2. haha disco inriktning...underbart :)

    Läs om läs rätt..han skriver att ljudet är dåligt inte att Pink Floyd är dåliga ;)

    SvaraRadera