torsdag 6 mars 2008

Gammal favoritlåt: Triumph - Killing TimeHade någon frågat mig vilken min favoritlåt var i tioårsåldern så hade jag inte sagt "Balls To The Wall" med Accept. Jag hade inte heller sagt "Lick It Up" med Kiss utan jag hade sagt "Killing Time" med den kanadensiska powertrion Triumph (inte Rush alltså, hade inte upptäckt dem än). Jag hade skivan "Thunder Seven" (1984) och på den fanns alltså "Killing Time" med tillhörande intro "Time Canon" som jag lyssnade på om och om igen. Dessa två låtar har stannat kvar och jag tycker att de är lika bra fortfarande. Plattan i övrigt innehåller mer ordinära rocklåtar som inte gjort något större intryck på mig och tack vare det så har jag inte utforskat gruppen ytterligare. Triumph är, har jag fått för mig, rätt okända i Sverige så därför är det lite roligt att de valt att återförenas för en spelning på Sweden Rock i sommar.

jag kan ju inte hålla på och babbla om en låt (egentligen två låtar) utan att lägga in den för lyssning. Så, är du intresserad vad jag uppskattade för musik fastän jag inte var torr bakom öronen är det bara att trycka på play nedan.

Vill du veta mer finns alltid gruppens officiella hemsida och Wikipedia.

4 kommentarer:

 1. Hah! Det är den enda Triumph-platta jag har OCH den enda låt som jag kommer ihåg från den, men jag har inte hört den på många många år. Tack för arkivgrävandet!

  SvaraRadera
 2. Kul att det inte bara är jag som känner till och uppskattar den här låten.

  SvaraRadera
 3. Jag har också denna. Samt några på band faktiskt!

  SvaraRadera
 4. Coolt! Jag googlade på Killing Time och kom hit. Hade den här låten på en gammal kassett, inspelad från ett hårdrocksprogram på radion. En klar favorit!

  SvaraRadera