onsdag 26 mars 2008

In Rainbows är ju riktigt braJag var minst sagt skeptisk när Radiohead släppte sin gratisskiva "In Rainbows" i höstas, men jag bestämde mig ändå, sent om sider, för att ge den en chans. Det är jag nu glad för att jag gjorde för skivan innehåller ett gäng bra, suggestiva låtar som ibland påminner om Sigur Rós men man hör ändå att det är Radiohead vi har att göra med. Det finns ingen direkt hit utan det är låtar som smyger sig på en och utan att man vet ordet av sitter man och diggar med i exempelvis "Jigsaw Falling Into Place" fastän man tyckte den var dötråkig vid första lyssningen. Inte skivhistoriens bästa skiva, men ge den en chans så kanske du gillar den. Det gjorde jag till slut.
Jag lägger in ett YouTube-klipp med "Jigsaw Falling Into Place". Mer om Radiohead hittar du
här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar