måndag 28 april 2008

The Moody Blues - The Story In Your EyesUnder slutet på min högstadieperiod då jag knappt lyssnat på något annat än Led Zeppelin i tre år så kände jag att det var dags att vidga mina musikvyer. Varje lördag kväll så gick det ett program på radion som hette "Jag Minns Mitt Sjuttiotal" där man kunde skicka in önskningar på sjuttiotalslåtar. Det där programmet lyssnade jag slaviskt på och fick även med en önskning (med Zeppelin förstås) och var det något som lät intressant så spelade jag in det på min Pioneersstereo. En av de grupper som dök upp var The Moody Blues, jag hade inte haft en aning om att det ens existerade en grupp som hette så men av någon anledning så tryckte jag på REC på bandaren och det skulle jag inte ångra. Först var det introlåten "Procession" som är en mystisk historia med åskmuller och manskörer som sedan går över i låten "The Story In Your Eyes". Jag fastnade direkt för låten och slet nästan ut bandet som jag hade spelat in den på.
När vi slutade nian så åkte vi på skolresa till Stockholm och alla ungar sprang i diverse skivaffärer och då hittade jag helt otippat skivan "Every Good Boy Deserves Favour" (1971) som jag genast köpte. Tyvärr levde plattan inte upp till de högt ställda förväntningar jag hade på den och det blev inga fler inköp av gruppen på många år, men jag hade börjat min resa mot den progressiva rocken som jag skulle ägna uppmärksamhet åt de nästkommande åren.

Nedan ett klipp med "The Story In Your Eyes". Läs mer om gruppen
här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar