tisdag 22 april 2008

Ny låt från Opeth, gratis och lagligIdag släpps två låtar från Opeths kommande skiva "Watershed". Dels är det "Porcelain Heart" som man kan köpa från Amazon.com för endast $0.99 (som jag tyvärr inte lyckats med än, men ska göra ett nytt försök lite senare) och dels är det gratislåten "The Lotus Eater" som man kan ladda ner eller streama från skivbolagets sida. Vill du ladda ner låten direkt (mp3, 192 kbit/s) är det den här länken som gäller.
Efter två inlyssningar har jag inget riktigt grepp på låten (vilket jag lärt mig är en bra sak när det gäller musik), det är en komplex, taktbytesfylld historia med growl och vanlig sång som man kan förvänta sig av Opeth. Bilden ovan är singelframsidan till "Porcelain Heart".
Uppdatering:
Verkar som att man bara kan köpa "Porcelain Heart" om man bor i USA. Det får de ta och ändra
genast!
Uppdatering 2:
Om man går till 7digital.com så kan vi svenskar också köpa låten. Jag har lyssnat en gång på den och är lite mer lättillgänglig om man jämför med "The Lotus Eater". Noterbart är att "Porcelain Heart" saknar growl. Summa sumarum; två väldigt bra låtar som kräver inlyssning och gör att jag knappt kan bärga mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar