fredag 30 maj 2008

Provlyssna på vad som helst (nästan)Jag hittade en riktig pärla till sida på det världsomspännande nätet. Sidan i fråga är Grooveshark och verkar fungera som så att du laddar upp dina låtar och kan lyssna på dem från sidan (på samma sätt som MediaMaster), om någon annan köper en av de låtar du laddat upp så får du pengar för dessa. Just denna bit känns lite konstig, men kanske kan fungera? Det är inte det som är det speciella utan det faktum att du kan lyssna strömmande på alla låtar som finns i biblioteket utan att ens logga in. Detta gör du i en webbaserad spelare som hittas här.

För att sätta biblioteket på prov så började jag söka efter lite olika artister. Först ut: Edge Of Sanity "Crimson". Den fanns till min förvåning i biloteket (länk). Nästa artist: Anekdoten. Där gick Grooveshark bet. Änglagård då? Ingenting. Men efter att ha tagit bort prickarna i namnet hittades allt som gruppen gjort. Jag sökte även på lite mer kända proggrupper som Genesis och Gentle Giant och där fanns det mycket att välja på.

Så för att sammanfatta; att få betalt för de låtar man laddat upp är inget som jag testat eller är direkt intresserad av utan det är möjligheten att lyssna på en hel massa musik i sin helhet som gör att jag verkligen rekommenderar ett besök på den här sidan.

1 kommentar:

  1. Provlyssnalyssna Musiktips av kme
    http://sweetspotforum.forum24.se/sweetspotforum-about92.html

    SvaraRadera