fredag 2 maj 2008

Smått och gott från Wonderland RecordsAtt ha ett eget oberoende skivbolag kan inte vara en dans på rosor? Att se till att artisternas skivor säljer och att hitta säljande artister måste innebära en hel del arbete? Ändå så är det något väldigt lockande i det... Tillfredsställelsen när ens artister får en hit måste vara rätt skön. Jag har ju nu ingen aning om det är så, jag skriver ju bara på en (om man ska vara ärlig) rätt betydelselös blogg på ett udda språk i ett hörn på internet. Men eftersom jag nu gör det så kan jag ju faktiskt tipsa om skivbolaget Wonderland Records som jag fick ett mail från häromdagen. På den här sidan kan man provlyssna på vad bolagets artister har att erbjuda. Och det som erbjuds är ett tiotal artister i genrerna rock, pop, synth och electronica. För mig okända grupper som exempelvis Emmon, Depressive Art och Quarterhorse blandas med de förhållandevis kända grabbarna i Universal Poplab. De sistnämnda släpper för övrigt en ny skiva, "Seeds", nu på onsdag som jag fick mig en provlyssning på och den lovar gott med musik i samma anda som deras tidigare singel "I Could Say I'm Sorry". Min absoluta favorit av skivbolagets artister måste dock ändå vara Quarterhorse vars musik påminner mig om Christian Kjellvanders, så om du gillar hans stil så ska du absolut ge dessa en chans.

Du kan ladda ner eller streama några låtar per artist, ett jättebra sätt att skapa intresse för grupperna tycker jag. Gruppen Depressive Arts skiva "Bye Bye Dear Everything" (2007) kan du ladda ner i sin helhet i zip-format (direktlänk).

1 kommentar:

  1. oh, verkar vara en riktigt bra sida det där! och tack för tipset om quarterhorse, kommer rulla en hel del i mina högtalare i alla fall.

    SvaraRadera