tisdag 24 juni 2008

Då har man trummat av sig liteJag var på min sambos brorsdotters student på västkusten för någon vecka sedan och eftersom vi var en hel bunt släktingar som skulle sova någonstans fick vi flytta in våra pinaler i ett lånat gammalt hus. I snickarboden på övervåningen hittade jag till min stora glädje ett trumset. Några delar, exempelvis trumpinnar, fattades men det låg några trästavar där som fungerade bra som substitut. Nu är jag inte alls någon fullfjädrad trummis, snarare extrem nybörjare, men jag tycker det är väldigt roligt att trumma den enda takt jag kan när tillfälle ges. Eftersom det skulle ätas mat, kollas på studenter på flak och drickas champagne så blev det inte så mycket trummat, men tillräckligt mycket för att jag ska vara nöjd ett tag framöver.
Några andra som kanske har kommit lite längre i sin trumkarriär är Tomas Haake från Meshuggah och Gavin Harrison från Porcupine Tree som kan visa hur det ska gå till. Jag utelämnar trummarnas kung, Neil Peart, den här gången för det var alldeles för enkelt att slänga in en video med honom.

Haake:

Harrison:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar