måndag 16 juni 2008

Schicke, Führs & FröhlingÄr Schicke, Führs & Fröhling tysklands svar på Emerson, Lake & Palmer? Ja, kanske om man ser till genren och namnet. Men i övrigt vet jag inte? Jag läste någonstans att Änglagård tog stort intryck av gruppen och lyssnar man på YouTube-klippet av låten "Pictures" nedan hör man vissa likheter. På gruppens Myspacesida kan man lyssna på fler låtar men dessa tycker jag låter lite mer som Gentle Giant eller Camel, men jag kan ju inte uttala mig riktigt efter att bara ha skrapat på ytan. Oavsett vilka de låter som eller har influerat så är det bra, jag kommer definitivt att utforska det här närmare. Gruppen finns inte längre och släppte tre stycken skivor i slutet på sjuttiotalet. Det kommer inte heller att bli några fler album eftersom Gerd Führs dog 1992. Läs mer om Schicke, Führs & Fröhling här. Dagens utflykt i obskyrt progland är nu slut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar