torsdag 4 september 2008

Metallica - The Day That Never Comes, officiell videoFörst ska väl sägas att jag aldrig lyssnat direkt aktivt till Metallica utan det har varit någon låt då och då som fastnat. Jag tycker att förra skivan "S:t Anger" inte var mycket att hänga i julgranen så jag hade rätt låga förhoppningar om den kommande "Death Magnetic".
Så släpptes då den första låten, "The Day That Never Comes", och jag blir tudelad. Å ena sidan så är det ju uppenbart att de tagit rätt mycket inspiration (eller egentligen plankat) sin mer progressiva åttiotalsstil. Å andra sidan är ju låten rätt bra och jag störs inte så mycket av att de lånat av sig själva. Kanske det beror på att jag inte lyssnat så överdrivet mycket på gruppen?
Jaja, slutbabblat; jag gillar låten och här är den officiella videon.Uppdatering 080930:
Vill du läsa Film- & Musikbloggens recension samt lyssna på skivan styr du kosan dit.

1 kommentar: