fredag 5 september 2008

Svenskt och bra: MosaikVar inne på bloggen Prog Not Frog och kollade på lite obskyra gamla progalbum och hittade av en slump den svenska gruppen Mosaik. En för mig helt okänd grupp som skapades ur spillrorna av Atlas (som jag faktiskt har hört talas om).

Jag visste inte vad man skulle förvänta sig av den här skivan, allra helst eftersom den är från 1982 då punken och Gyllene Tider regerade Sverige. Men jag hade inte behövt oroa mig, det självbetitlade albumet är riktigt bra och innehåller det vemodiga sound som känneteckar svensk sjuttiotalsprog. Jag tänker på Kaipa, Isuldurs Bane och Triangulus när jag lyssnar på gruppen som då och då blandar in jazz och lugna, nästan ambientpartier i låtarna. "Mosaik" är väl värd en lyssning (i mitt fall kommer det bli flera).
Enligt sidan Progg.se så släpptes den här skivan i endast 500 ex, så om du hittar den i någon skivback; se till att köpa den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar