torsdag 23 oktober 2008

Gratis album i en strid ström

Alla vet att man kan ladda ner musik från nätet och mycket av den är inte helt laglig. Då är det skönt med ett (eller i det här fallet två) gratisalternativ. Jag tänkte tipsa om två bloggar som i en aldrig sinande ström lägger ut länkar till album som kan laddas ner helt gratis med upphovsmännens godkännande. Kruxet är att skivorna som läggs ut ofta inte är med de mest kända grupperna vilket kan göra det svårt att sålla ut guldkornen.
Den första bloggen är Free Albums Galore som länkar till all möjlig musik, och då menar jag all möjlig. Det är allt från jazz till world music via ambient och rock. Varje skiva får en utförlig och personlig presentation av skribenten Marvin. Det var på den här sidan som jag hittade den excellenta gruppen The Pax Cecilia.Den andra tipset är Free Metal Albums som har specialiserat sig på dansband och eurodisco... Närå, det är förstås hårdrock som gäller. Väldigt mycket death och black metal och många svenska band vilket är kul. Inte lika mycket text här, utan det är mer information uppstaplat och vissa kanske det passar bättre.

Ge dessa två sidor en chans, kanske hittar du din nya favoritgrupp där?

1 kommentar:

  1. Thanks for mentioning Free Metal Albums, although I actually can't read Swedish I believe you didn't wrote a bad review ;)

    Greets from Lisbon/Portugal

    SvaraRadera