torsdag 9 oktober 2008

Innan Live Is Life fanns det hoppNär jag började med den här bloggen för lite mer än ett år sedan så lade jag upp riktlinjer för mig själv hur jag skulle skriva inläggen. En av dessa var att det inte skulle vara en massa negativa inlägg om hur dålig viss musik är, det finns så mycket klag på internet ändå. I vissa fall har det varit svårt, men jag tror att jag klarat mig från den värsta dyngkastningen.

Med detta sagt ska jag nu lägga skriva om en grupp som är känd för en enda låt. Bandet jag talar om är Opus och låten är "Live Is Life". Jag har vekligen extremt svårt för den låten (och det är nu ni får läsa mellan raderna med hänvisning till texten ovanför).
Därför är det roligt att hitta österrikarnas första skiva "Daydreams" från 1980 och upptäcka att det fanns hopp för gruppen då de spelade en lättviktsversion av prog innan de skrev refränguppreparnananalåten. Rent ekonomiskt så var det kanske rätt val och ska man vara helt ärlig så är inte "Daydreams" något mästerverk, snarare en urvattnad kopia av Asia och Saga, men det är roligt med musikaliska utflykter med oväntade upptäckter.

Jag lägger in låten "As Clear As" så får ni bilda er en egen uppfattning.

Sen måste jag ändå (motvilligt) lägga in "Live Is Life", men kör igång den på egen risk.Mer om Opus kan ni läsa på Wikipedia.

1 kommentar:

  1. Live is life! Lågstadiedisco, eller när hörde jag den senast ;-)

    SvaraRadera