tisdag 28 oktober 2008

Musik och mer intervjuar TingsekTidigare i år släppte Magnus Tingsek sitt tredje album "Too Many Feelings At The Same Time" och är nu ute på en turne i Sverige. Eftersom jag tycker Magnus är en skicklig artist som gör riktigt bra musik så skickade jag iväg några frågor till honom och innan jag visste ordet av fick jag ett gäng utförliga svar tillbaka. Nedan kan ni läsa min miniintervju med Magnus Tingsek.

- Vad tycker du skiljer senaste skivan "Too Many Feelings At The Same Time" från "World Of Its Own"? Hur har du utvecklats som musiker?

- Ganska mycket som skiljer dom åt tycker jag. "World Of Its Own" spelade jag in i stan under ett intensivt år då jag skrev säkert 30 låtar. Jag vågade för första gången släppa helt på mina ramar och bara flumma in musiken. Jag kände heller ingen press på mig när jag spelade in och var inte ute på vägarna så mycket heller.

- "Too Many Feelings At The Same Time" spelade jag in ute på landet under en väldigt intesiv 3 månadersperiod där ja skrev dom låtarna som hamnade på skivan och inga fler. Jag kände också att ja utvecklats enormt som musiker, producent och sångare, delvis pga att jag hade varit ute och turnerat så pass mycket på "World Of Its Own" skivan men också att jag år blivit två år äldre och därmed bättre på det ja gör.

- Svårt att säga vad som musikaliskt blev skillnaden men det hörs nog ganska tydligt.Det ska bli kul att göra en ny skiva för det kommer bli en blandning av det bästa från dom två.

- Vilka är dina musikaliska influenser?

- Allt från Stevie Wonder, Elo, The Beatles, Chic och Led Zeppelin till Depeche Mode, Neil Young och D'angelo.

- Känns det motigt att se exemplevis Idol-artisterna glida på en räkmacka upp på topplistorna fastän du vet själv att du har en mycket bättre skiva?

- Ibland förbannar jag idol och hur fokus sätts på så mycket annat än musik men det känns inte så motigt. Många idolare är väldigt duktiga. Jag vet att jag kommer att hålla på i hela mitt liv och alltid ha fans, mer eller mindre. Jag är världens lyckligaste som kan göra det ja älskar och dessutom betala hyra och räkningar pga det.

- Hur ser framtiden ut för Magnus Tingsek? Planer för 2009?

- Jag har börjat skriva och spela in nya låtar. Men det är svårt att säga när det släpps. Jag kommer i första hand koncentrera mig på att göra det roligaste jag vet; Att överträffa mig själv med ny fantastisk musik...

Jag får tacka Magnus så mycket för sin tid och intressanta svar och önska honom lycka till med musicerandet i framtiden. Jag, min sambo och många med oss kommer att vänta ivrigt på nytt material.

Läs tidigare inlägg med Tingsek på bloggen så kan du kolla här, här och här. För mer information kolla in Magnus hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar