fredag 24 oktober 2008

Nåt för dom som väntarBästa låten på radio just nu tillhör (förstås) Jocke Berg. Fast inte med en egen komposition den här gången utan en cover av Olle Ljungströms "Nåt För Dom Som Väntar" som Jocke har kentifierat lite. För mig har Olle bara varit en som var känd på nittiotalet och utöver det har jag inte lagt ner så mycket energi på honom, men han kan ju bevisligen skriva låtar så hoppet är kanske inte helt ute att jag sent omsider upptäcker hans musik. Jockes låt hittas på skivan "Andra Sjunger Olle Ljungström" som även innehåller artister som Thomas Di Leva, Lisa Miskovsky och Bosse Sundström.

Jocke Berg säger följande om sin medverkan (hämtat från
kent.nu):

En gång i tidernas begynnelse ringde en person till min lägenhet i centrala Stockholm och påstod att han var Olle Ljungström. Han sa vidare att han ville tacka för en låt jag skrivit som han älskade. Jag trodde honom naturligtvis inte, för 1: Varför skulle en levande legend över huvudtaget bry sig om mig och vårt fortfarande relativt okända band? 2: Hur skulle han ha fått tag på mitt nummer (jag stod inte i någon katalog)? 3: Vad skulle jag kunna skriva som skulle betyda något för en av Sveriges extremt få genialiska rockstjärnor?

När jag insåg att det verkligen var Olle Ljungström så antar jag att jag stammade fram ett patetiskt tack och att han betytt mycket, mycket för mig. Minnet sviker, som det alltid gör när man blir helt ställd. Det finns mycket jag borde sagt om hans musik. Om varför han är så extremt bra, stilbildande och betydelsefull. Men det Olle sa kommer jag aldrig glömma och det är fortfarande den bästa komplimang jag fått.

YouTube-klipp med låten:3 kommentarer:

  1. Vi får hoppas att Olle Ljungströms karriär får en knuff med det här skivsläppet. Så är han tillbaks igen som vanligt...

    SvaraRadera
  2. Olle var sannslöst bra. Jockes version är bra men han "tar ner" den aningen mycket, och jag rekommenderar Olles version. Hoppas också att Olle kommer tillbaka - det är han värd, och jag har läst att han har nytt material på G.

    SvaraRadera
  3. De e jag som lagt upp låten, o jag älskar både jockes o olles låtar, fast jocke e bättre när han e me Kent än när han e ensam, om ni vill c mer låtar av jocke lr kent så rekommenderar jag min kanal på youtube... http://se.youtube.com/user/zzazzyhazz

    SvaraRadera