tisdag 14 oktober 2008

Robert Plant kommer inte turnera med Led ZeppelinEfter en myriad av rykten om en eventuell turné med Led Zeppelin så har Robert Plant slutligen satt ner foten och förklarat att han inte kommer vara med på åtminstone två år. På sin hemsida skrivs det:

Robert Plant and Alison Krauss are currently touring the USA on the last leg of their 'Raising Sand' tour. They played a benefit concert in Oklahoma City for victims of Hurricane Ike last Friday; Austin,Texas last Saturday and tomorrow they play Portland, Oregon before finishing the tour in Saratoga, California on October 5th.

After those dates, Robert has no intention whatsoever of touring with anyone for at least the next two years. Contrary to a spate of recent reports, Robert Plant will not be touring or recording with Led Zeppelin. Anyone buying tickets online to any such event will be buying bogus tickets.

'It‘s both frustrating and ridiculous for this story to continue to rear its head when all the musicians that surround the story are keen to get on with their individual projects and move forward,' Robert Plant said.

'I wish Jimmy Page, John Paul Jones and Jason Bonham nothing but success with any future projects,' he added.

Så... de närmaste två åren (åtminstone) kommer vi inte att få uppleva en återföreningsturné med bandet med stort b. Eller får vi det? För då uttalar sig Dee Snider av alla människor i den brittiska tidningen Guardian där han hävdar att Plants plats kommer att tas av Myles Kennedy. Vem är det då? Jag har ingen aning, men enligt artikeln så är han amerikan och har varit med i grupperna Mayfield Four och Alter Bridge, vilket inte hjälper mig alls då de för mig är lika okända som Kennedy.

För att sammanfatta; Plant kommer inte att turnera med Zeppelin de närmsta två åren och det kan man förstå då förra årets spelning endats var menat som ett engångsprojekt och man får någonstans beundra hans principfasthet. Men om inte Zeppelins namn verkligen ska dras i smutsen så får vi hoppas att Myles Kennedy inte kommer att sjunga. För oavsett om han är världens bästa sångare så är Zeppelin för mig, och gissningsvis de flesta andra, Plant, Jones, Page och Bonham. Jag tycker det är "illa" nog att Bonhams son är på trummor, men det är ändå ett blodsband där som gör det överkomligt.

2 kommentarer:

 1. Håller med dig - Plant är Zeppelins röst. Vad gäller Kennedy så har jag hört båda banden och han kan sjunga, men vem fan kan ersätta plant? Det är ju löjligt. Om det ligger något rykte i det hela gör de väl en Heaven and Hell; dvs spelar in något nytt ch samtidigt spelar klassiker (Zeppelinlåtar) live. Det känns ju inte speciellt upphetsande. Minns The Firm - och det lät inget vidare.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Gå in på http://galowspole.blogspot.com
  för mer information

  Custard Pie Music

  SvaraRadera