fredag 7 november 2008

Tre riktigt långa låtar

Vissa (företrädesvis musikjournalister) gillar treminuters poplåtar och tycker att om en låt blir alltför lång så blir det alldeles för utdraget. Jag gillar också treminuterslåtar men tycker bättre om längre alster. Om en låt är riktigt, riktigt bra så känns det som att man blir snuvad på konfekten om den tar slut efter för fort. I den progressiva rocken så är det inte helt ovanligt med långa låtar då den genren inte är bunden av vers-refrängformatet, så jag har fått min del av varan. Så för att dra det till sin extrem så att ni har något att lyssna på till helgen kommer jag nu att lägga ut tre riktigt långa låtar.Först ut, den 40:04 minuter långa "Crimson" med Edge Of Sanity. Läs mer om låten här.
Sen riktar vi blicken mot Jethro Tulls helskivsepos "Thick As A Brick" som, eftersom den släpptes på vinyl, i orginal är uppdelad i två delar men har blivit sammanfogad av någon vänlig själ till en imponerande sluttid på 43:50. Läs om skivan
här.

Avslutningsvis lägger jag in Mike Oldfields "Amarok" som vinner längdbataljen av de här tre på 60:04. Mer att läsa finns här.
Tilläggas bör att jag även letade efter någon skiva med Devil Doll, men hittade inget på Grooveshark där jag hämtat musiken ifrån.


Vilka är era favoriter bland långlåtar?

7 kommentarer:

 1. Thick as a Brick, vågar man säga såklart? Jaja, jag gör det i alla fall. :)

  SvaraRadera
 2. Shine on your crazy diamond, fast den är väl kort i sammanhanget.

  SvaraRadera
 3. Här kan du lyssna på Devil Doll, en klar vinnare på 76 minuter. "http://brm.blogg.se/2008/july/cd-devil-doll-the-sacrilege-of-fatal-arms.html"

  SvaraRadera
 4. ..glömde säga att Edge of Sanity-låten är snorbra! Tack för den!

  SvaraRadera
 5. Varsegod, slit den med hälsan. :)

  SvaraRadera
 6. Edge Of Sanity är en klass för sig! Det är tur du har folk i din närhet som lär dig lyssna på riktig musik, eller hur? ;) :)

  SvaraRadera
 7. Hehe, ja det är det. Och man får väl säga detsamma till dig. :)

  SvaraRadera