måndag 29 december 2008

Julklapp från KentJag har sett reklamen för antimobbningsföreningen Friends och flera gånger undrat vad det är för låt som tjejen sjunger. Den har låtit bekant men ändå inte. Förklaringen är att det är en ny med Kent som heter "På Drift?". För att uppmärksamma Friends arbete och av pur godhet (?) så ger gruppen bort låten gratis på sin hemsida i några olika kvaliteter.
Länkar till filerna:
Mp3, 128 kbit/s (4,4 Mb), Mp3, 320 kbit/s (11 Mb), Wav, 16 bit/44,1kHz (44 Mb), Wav, 24 bit/96 kHz (164 Mb).

Reklamfilmen från Friends:4 kommentarer:

 1. Kompisar till mig som spelar nån form av black/goth metal kontaktade Friends för ett tag sen och erbjöd dem att använda bandets musik gratis till precis vad de vill. De gillar Friends grundtanke och har dessutom fått väldigt mycket mail från fansen om just utanförskap och mobbning och vill engagera sig mer.

  Vad svarade Friends då?

  -Tyvärr, vi vill bara arbeta med mer kända namn.

  Så fint. En organisation som arbetar mot utanförskap upplyser unga, hårt arbetande musiker som vill förbättra världen att man måste vara populär för att vara intressant i andras ögon...

  SvaraRadera
 2. Snacka om att inte leva som man lär. Man får hoppas att Friends skiljer på det affärsmässiga och själva hjälpen till mobbade ungdomar.

  SvaraRadera
 3. svar: jag håller med om att det var lite otippat med Nanne Grönwall som tolkar Kent. men det känns ännu mera otippat med tex LaGaylia Frazier som tolkar Takida... eller!?

  anledningen till att jag stannade upp och svarar just i det här inlägget är såklart för att jag är ett stort jävla fan av kent. och jag måste lägga mig i litegrann..
  inget ont om band som inte är så överdrivet kända osv eftersom att jag själv lyssnar på en del såna band.
  men jag kan förstå att ett Friends väljer att arbeta med lite mer kända namn. det är klart att det påverkar folk om det är ett stort och känt band. jag tror att folk automatiskt vill hjälpa till mer då, när dom inser att "wow, mitt favoritband stödjer Friends.. då gör jag också det".
  och jag märkte i kentforumet att det var ett flertal medlemmar som efter den reklamen, faktiskt skänkte pengar till Friends!

  SvaraRadera
 4. Det är antagligen som Linda säger, men jag kan tycka att Friends kunnat uttrycka sig lite smidigare till det okända band som daniel skrev om.

  SvaraRadera