fredag 2 januari 2009

Från rockgiganter till lesbisk playbackgruppJag har just läst klart boken Stairway To Heaven: Led Zeppelin Uncensored skriven av Led Zeppelins turneledare Richard Cole. Boken handlar mycket om gruppens vilda partajande med droger, brudar och alla möjliga idiotiska upptåg i vilka Cole och John Bonham var väldigt drivande. Fascinerande läsning (även om gruppens medlemmar hävdar att det är en massa påhitt) men detta har det skrivits mycket om under åren så det finns ingen anledning att älta det igen här.

En annan sak som var intressant att läsa var vad som hände med Cole efter det att karriären med en av musikhistoriens stora tog slut i och med Bonhams död 1980.
Från att ha bott i (och förstört) de finaste hotellsviterna och haft en massa pengar att underhålla sitt drogberoende till att bo på soffan hos kompisar på bara några månader. Han sjönk längre och längre ner i drogträsket innan han tog sig i kragen och blev ren 1986. Det visar sig sen att det inte är en helt lätt uppgift att återvända till sitt forna jobb även om han arbetar kortare perioder med kända namn som Black Sabbath och Lita Ford. Så, och det är nu min överskrift blir aktuell, för att återuppliva karriären så bestämmer han sig för att i början i nittiotalet att starta den lesbiska gruppen Fem2fem. Bandet var en samling tjejer som blev anlitade till gruppen mer baserat på deras vilja att posera naken i Playboy än deras förmåga att sjunga. När Cole berättar om bandet så får man uppfattningen att han tycker att det var en bra idé vilket gjorde mig tvungen att leta upp ett klipp på nätet när Fem2fem sjunger "Obsession". Nu vill jag ogärna vara negativ i mina inlägg på den här bloggen men man kan väl säga att det är en ljusår mellan Led Zeppelin och den här gruppen om man ser till musikaliteten. Inte oväntat så lades gruppen ner efter några år utan att ha rönt några större framgångar.

Det gick inte att bädda in klippet från YouTube så ni får klicka här om ni vill höra tjejerna sjunga.

2 kommentarer:

  1. Ny design, nya recensioner!

    SvaraRadera
  2. Tack för informationen, men inte en direkt relevant kommentar kanske?

    SvaraRadera