måndag 23 februari 2009

Filmtips: OnceNuförtiden när jag kollar på film så är jag väldigt noga med att inte låta något förstöra handlingen för mig. Många av mina favoritfilmer har varit totala överraskningar och jag gissar att jag vill ha kvar den känslan. Det har nästan gått till överdrift för jag vill inte veta nästan något om filmen förutom genre, skådespelare och om någon med samma filmsmak som jag tycker den är bra. Så; jag kollar aldrig hur lång filmen är för då kan man ju lista ut att upplösningen kommer inom si och så många minuter. Jag är också sparsam med att kolla på trailers eftersom jag då sitter och väntar på scenerna från dessa när jag kollar på filmen.
Med detta sagt så vore jag en hycklare om jag gav er en lång och utförlig redogörelse av mitt filmtips
Once.

Filmen utspelar sig i Dublin och handlar om en gatumusicerande kille (Glen Hansard) som blivit dumpad av sin tjej som träffar en pianospelande tjej (Markéta Irglová) från Tjeckien. De bestämmer sig för att göra musik ihop. Det är en lågmäld, smårolig historia som hade kunnat vara hämtad ur verkligheten med väldigt bra skådespelarinsatser. Det centrala i filmen är musiken som i mitt tycke är väldigt bra, de fick faktiskt en Oscar i kategorin Best Original Song för "Falling Slowly" (se klipp
här).

Har jag nu sagt för mycket? Jag vet inte? Kanske... I alla fall kan du kolla på trailern om du vill.

Apropå Oscarsgalan. Jag hade helt missat att den
var natten till idag.

1 kommentar: