tisdag 3 februari 2009

Om något verkar vara för bra för att vara sant......så är det oftast så. Jag har lärt sig att inget varar för evigt och på internet är det extra uppenbart. Ibland hittar man sidor med tjänster som man verkligen tycker är otroligt bra, men man kan hoppa upp och klappa sig på att de kommer försvinna eller ändras förr eller senare.

För några år sedan var det internetradion som var under lupp, där ville de höja ersättningsnivån för varje spelad låt till orimligt höga nivåer vilket skulle resultera i att många små internetradiostationer skulle vara tvugna att sluta sända. Det verkar som att någon sorts lösning nåddes eftersom exempelvis Radio Paradise fortfarande sänder.

Alldeles nyligen så rapporterade Spotify att de rensat bort en massa låtar på grund av att skivbolagen ställt krav på dem att införa geografiska restriktioner. Frågan är om Spotify kan resa sig efter den här motgången? Personligen så har jag inte märkt av rensningen speciellt mycket. de skivor jag vill lyssna på finns fortfarande kvar/har aldrig funnits. Spotify har för att tillmötesgå användarna lagt ut alla nytillskott till låtlistan i en Excel-fil så man kan se vad som är nytt. Än så länge fungerar Spotify bra för mig, men tjänsten har helt klart fått sig en törn.

Senaste tjänsten att stänga ner är en som jag använt mycket, nämligen MediaMaster. De har haft en tjänst där man kunnat ladda upp sin digitala musiksamling för att sedan strömma den från hemsidan. Det har alltid varit snack om att det skulle bli en betaltjänst, men den hann aldrig så långt utan nu lägger alltså MediaMaster ner. Jag har misstänkt att något sådant varit i görningen då tjänsten fungerat sämre och sämre på sistone, det har exempelvis inte gått att lägga upp ny musik. Rätt surt då webläsaren i min PS3 äntligen uppgraderats tillräckligt för att fungera med MediaMaster.
Detta innebär också att den radio som jag haft här på sidan inte längre kommer att fungera, så den måste plockas bort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar