tisdag 24 februari 2009

Öster om HedenDå har Perssons Packs efterlängtade "Öster Om Heden" äntligen släppts och jag har lyssnat på den några gånger på Spotify (länk) så jag tänkte berätta vad jag tycker.

Om man läser tidningarnas recensioner (Aftonbladet, HD) så är det mycket snack om duetten med Annika Norlin, "Stenad I Stockholm", och jag tycker att det är en av de starkaste låtarna på skivan. Men brer inte Annika på med dialekten mer än när hon sjunger i vanliga fall? Kanske inspirerad av Persson? En annan sak som slår mig är att skivan både musik- och textmässigt lika gärna kunnat vara släppt ett år efter den sista och inte nu 13 år senare och jag undrar om det är bra eller dåligt? Risken med att börja experimentera allt för mycket är att det blir ett magplask av hela projektet. Bandet håller sig ändå på en bra nivå mellan gammalt och nytt och med låtar som "Mellan Månen Och Mars", "Sångare Utan Orsak" och nygamla "Ikväll Tar Vi Över Stan" så räcker den här skivan långt för min del. Dock inte ända fram för jag hör ingen ny "Tusen Dagar" eller "Hanna" samt att jag tycker att Niklas Frisk inte märks direkt mycket på skivan.

Lyssna på låten "Stenad I Stockholm"

Läs mer på Packets hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar