måndag 16 februari 2009

Prog Rock BritanniaÄr det något britterna kan så är det att spela progressiv rock och göra dokumentärer. Så varför inte slå två flugor i en smäll och göra en dokumentär om prog? Det är exakt vad BBC gjort och resultatet är Prog Rock Britannia. En väldigt intressant dokumentär där storheter som bland annat Robert Wyatt, Mike Oldfield, Pete Sinfield, Rick Wakeman, Phil Collins, Arthur Brown, Carl Palmer och Ian Anderson pratar om progrockensens uppgång och fall.
Om du någon gång undrat vad det är för en knasig musikstil som jag skriver om hela tiden så kan jag varmt rekommendera att kolla på de tre klippen nedan. Som vanligt så ligger nog inte dessa klipp kvar i all evighet, snarare bråkdelen av en tiotusendels sekund, så passa på nu.

Del 1:
Del 2:
Del 3:


4 kommentarer:

 1. Har kollat ett par minuter på filmklipp 1 och min fundering är;.... är detta musik!?!
  //Matilda

  SvaraRadera
 2. Du får se till att se på hela dokumentären och återkomma... Tanken bakom progressiv rock förklaras väldigt bra i den.
  Men jag kan svara på din fråga: Ja det är musik, i mitt tycke den högsta formen.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte om den kommer tas bort från YouTube så snart, det var ett ganska långt tag sen jag tittade på den (runt en månad sedan). Tyckte det var lite synd att de inte tog up Pink Floyd. Det känns lite som att i varje progumentär ska det antingen vara inget Pink Floyd eller bara Pink Floyd. Och värre blev det med alla ledtrådar med The Floyd.

  SvaraRadera
 4. Har faktiskt inte tänkt på det tidigare men nu när du nämner det så stämmer det faktiskt. Är väl att det finns så mycket att säga om Pink Floyd att det riskerar att ta över hela programmet. Eller så ville inte någon av Floydgubbarna ställa upp i programmet?

  SvaraRadera