måndag 2 mars 2009

Opeth, Gävle 090227

Tredje gången jag sett Opeth nu och jag undrar om inte fredagens konsert i Gävle var den bästa? Jag kan inte komma på någonting att klaga på. Låtvalet, mellansnacket, längd på spelning; allt var precis som jag ville ha det.

Min kompis Robin var med mig och knäppte några fina bilder. Några ser du nedan (klicka på dem för att få dem större), resten ser du på hans sida
Progphotos.se.

6 kommentarer:

 1. Dom var så sjukt jäkla bra!

  SvaraRadera
 2. Håller med!

  Förresten, vad var det för YouTube-klipp med Joey Tempest som Åkerfeldt sa att det var det roligaste han sett...

  Någon som hörde och kommer ihåg vad han sa?

  SvaraRadera
 3. Åkerfeldt kom med en del roliga kommentarer under kvällen, men minns inte heller det du nämner (va lite svårt o höra ibland, för mig iaf).

  SvaraRadera
 4. Bra bilder förresten. Hur brukar Opeth vara angående kamera? vet du? (om det är tillåtet) brukar vilja ta kort själv, men ibland är man tveksam om det är någon idé att ens försöka. (sen funderar man ibland om man ska stå på sidan för att ta bilder, eller hänga med i mitten, där det kanske blir lite klurigare med kameran).

  SvaraRadera
 5. Till Thomas: Hej, fotograf Robin här! Tack för berömmet. De två gånger jag varit på Opeth-spelningar har det inte varit några problem att ta bilder. Senast i Gävle stod jag ungefär i mitten. Där har man bäst förutsättningar till bra bilder, så länge inte man står bakom långväxta fans som ska vifta med armar och annat. Ska du ta närbilder är det förstås så långt fram som möjligt som gäller. Då har du också fördelen av att kunna stödja dig på eventuella kravallstaket. Var beredd på att ta MÅNGA bilder då endast ett fåtal blir riktigt bra. Det ska ju nämnas att adrenalinstinna hårdrocksmusiker har en tendens att röra sig en del på scenen vilket medför suddiga bilder. Då får man säga åt dem att stå stilla helt enkelt.

  SvaraRadera
 6. ja, tur att killarna i Opeth är relativt lugna ändå. Just nu va det ett tag sen ja tog någa bilder, men det är ju ett par gånger man ångrar att man inte gjorde det, för det är ju kul att ha ändå. ja brukar bara va fundersam om man ska låna nåt syskons lite mer diskreta kamera eller farsans med jätteobjektivet...men det kan kännas lite klumpigt. Nåja, till sommarn (eller efter) ska jag dock hunnit köpt en egen. Tack för svaret.

  SvaraRadera