torsdag 30 april 2009

Den riktiga topplistan?Topplistor är oftast baserad på försäljning av musiken, men speglar det vad som egentligen är populärast? Till en viss del gör det det, men i pirat- och gratislyssningstider så kan man inte vara riktigt säker.
Detta har sidan
We Are Hunted tagit fasta på och samlar information till sin topplista från andra källor som bloggar, sociala nätverk, forum, Twitter, P2P-nätverk, last.fm, iLike, MySpace Music och så vidare. Man kan få topplistor baserat på artister eller låtar på en vecko- eller månadsbasis samt vilka som är på väg upp. Provlyssning erbjuds av alla låtar och gillar man vad man hör så kan den köpas från Itunes, Amazon eller Insound.

En annorlunda och rätt smart idé tycker jag om den här sidan, men sedan kan man inte vara alltför säker på om det verkligen stämmer. Jag blev exempelvis förvånad att Linkin Park fortfarande är så populära men enligt We Are Hunted så är de det.

1 kommentar:

  1. Hej! Bra blogg! Ville bara tipsa om en fantastisk singer/songwriter Nilla Nielsen som just släppt en ny singel "Man From The North" . http://www.ubetoo.com/TopSongs.taf?SongId=13202

    Kolla gärna in henne på
    www.myspace.com/nillanielsen

    SvaraRadera