onsdag 15 april 2009

Mercury Rev - Deserter's SongsPå nittiotalet lyssnade jag ofta på musik hemma hos min kompis Jonas och han var inte lika insnöad på en genre som jag var på den tiden. Och tur var väl det eftersom han introducerade gruppen Mercury Rev för mig. Den skiva som jag verkligen fastnade för var "Deserter's Songs" som är gruppens fjärde och släpptes 1998. Plattan innehåller pampiga stråkarrangemang som tillsammans med Jonathan Donahues speciella röst och de starka låtarna gör att skivan till en mycket behaglig lyssning. Musiken påminner ibland faktiskt om skäggindierocken från Seattle som är populär för tillfället (med grupper som exempelvis Band Of Horses).
Nu när jag tänker på det så har jag albumet bara inspelad på en MiniDisc som ligger och samlar damm i en byrålåda. Detta måste åtgärdas snarast.

"Opus 40":
"Goddess On A Hiway":Hur kom jag och tänka på Mercury Rev hux flux? Jo, jag var inne och på Spotify och såg att de tipsade om Beta Band. "Hmm, Beta Band. Det namnet känner jag igen från filmen
High Fidelity. Undrar hur de låter?" Under rubriken Similar Artists hittar jag Spiritualized som jag lyssnar lite på och därefter, tack vare Similar Artists, Mercury Rev som blev upphov till det här inlägget.
Så kan det gå till när ett blogginlägg skrivs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar