tisdag 19 maj 2009

Lär dig spela piano med hjälp av Zebra KeysUnder många år har jag haft en tanke i bakhuvudet att det skulle vara kul att kunna spela piano mer än det planlösa klinkande jag ägnar mig åt nu när jag kommer i kontakt med instrumentet. Det är två saker som sätter käppar i hjulet för detta; dels så räcker inte tiden till som småbarnsförälder och dels så har jag inget piano. Jag skulle iochförsig kunna låna farsans synt men åt den finns inte plats. Ni märker att det är oöverkomliga hinder för mig att sätta igång med detta. Om jag ändå någon gång skulle få tummen ur så kommer jag nog att klicka mig fram till Zebra Keys.

Zebra Keys är en sida som tillhandahåller 50 gratis pianolektioner där de verkligen startar från noll med att man ska hitta alla svarta tangenter till komplicerade ackord och melodier. Inklämt här och var finns övningslåtar som visar om man varit en duktig elev och lärt sig något. Det finns ljudsnuttar för alla ackord och låtar så man kan höra om man spelar falskt.


Jag har skummat genom några lektioner och det verkar vara något som jag skulle kunna ge mig i kast med (om det nu inte var för tidigare nämnda orsaker). På sidan finns även ett virtuellt piano som tyvärr inte är direkt bra, men kan användas som komplement om det skulle knipa.

En nackdel är att Zebra Keys är belamrat med reklam så man får skrolla lite för att komma dit man ska, men det känns som ett mindre problem i sammanhanget.

3 kommentarer:

 1. Tack för länken Pär!
  Min dotter fick en keyboard i julklapp, och jag insåg att jag måste lära mig lite själv också.

  mvh,

  SvaraRadera
 2. Lycka till. Själv ligger mina försök på is tills vidare.

  SvaraRadera
 3. Vart är "a" på pianot?

  SvaraRadera