måndag 25 maj 2009

Ny musikaffär i GöteborgA-strängen gick sönder på min akustiska gitarr för ett tag sedan. Hade det funnits en musikaffär här i stan så hade det bara vart att knata ner till den och inhandla en ny sträng. Nu är det så olyckligt att det inte finns någon sådan affär längre och jag ställs inför två val; antingen så beställer jag en över nätet eller så får sambon i uppdrag att handla en när hon åker för att shoppa i någon grannstad. Det lutar åt det sistnämnda då frakten antagligen är lika dyr som strängen.

Hade jag nu bott i Göteborg så hade det inte varit något problem för där öppnar Musikverkstan sina portar. Det är en musikaffär som ger livstidsgaranti på stränginstrument, har öppet alla dagar i veckan samt gratis kaffe till alla musiker. Om man nu måste bevisa att man är musiker genom att spela en trudelutt för att få kaffe framgår inte, men det kanske butikspersonalens tränade ögon ser ändå?

Anledningarna till att jag väljer att skriva om affären är att jag tycker att det är bra med fler musikaffärer (även om de nu inte är i min stad) och att Musikverkstan har sagt att de ska ha stort fokus på att främja lokala artister genom att bland annat spela intresserade bands musik i affärslokalen.
Så bor du i Göteborg så tycker jag att du ska avlägga en visit till Musikverkstan på Andra Långgatan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar