tisdag 12 maj 2009

Polarpris till Peter GabrielLäste just att Peter Gabriel kommer få årets Polarpris. Som vanligt gör juryn ett bra jobb och väljer artister som jag gillar (tidigare pristagare är bland andra Led Zeppelin och Pink Floyd).

Efter det att Gabriel lämnade Genesis i mitten på sjuttiotalet har han klämt ur sig många bra låtar även om han är mest känd för den mindre bra "Sledgehammer". För att visa att det minsann finns annat än roliga videor med lerfigurer hos den mannen så lägger jag in två tidiga låtar med honom.

Först pampiga "Here Comes The Flood" från första självbetitlade soloskivan från 1977.
Sedan ett liveframträdande från 1986 på Amnesty International Conspiracy of Hope Tour med låten "Family Snapshot". Den hittas på den tredje självbetitlade skivan från 1980.
Nu är det bara att hoppas på att Peter blir så glad när han får det här priset att han ringer sina gamla bandmedlemmar i Genesis och de ger sig ut på en hejdundrande återföreningsturné där de bara spelar gamla klassiker. Men chansen för att det ska hända är väl ungefär lika stor som att påven spelar in ett kommentatorsspår till dvd-utgåvan av
Änglar & Demoner.

1 kommentar:

  1. Wow, prog gånger två? Otroligt. Hoppas att allt fokus inte blir på en epok av Peter Gabriels kariär som det blev med Pink Floyd (The Wall-eran).

    Och jag vette om man ska vara så negativ emot en eventuell återförening. Vad jag vet så har alla sagt att de skulle vilja göra det. Phil Collins verkar vara speciellt inne på det. Alla verkar vara positivia på det dvd materialet man fick med den nya (nästan) boxen.

    SvaraRadera