måndag 15 juni 2009

The Incident - ny skiva från Porcupine TreeSedan tidigare visste vi att det skulle komma en ny skiva från Porcupine Tree i höst. Nu vet vi (tack vare bandets hemsida) att den kommer heta "The Incident" och att den släpps den 21 september. Vi får även reda på att det kommer vara en dubbelskiva där den första skivan är en 55 minuter lång låt. Den andra skivan består av följande fyra låtar:

 • "Flicker"
 • "Bonnie The Cat"
 • "Black Dahlia"
 • "Remember Me Lover"

Det utlovas även videor från inspelningen av skivan och smakprovsljudklipp inom en snar framtid.

Ska bli väldigt intressant att höra detta.

6 kommentarer:

 1. Yes och Genesis 22-minuterslåtar var ju fabulösa, hur bra lär då inte en 55-minuterslåt med Porcupine Tree vara?

  SvaraRadera
 2. Låter onekligen väldigt intressant. 5 låtar över ett dubbelalbum. Är det 1995 igen? Porcupine Tree på väg tillbaka till rötterna? En smart plan? "Först gör vi ett par lättillgängligare plattor med kortare låtar och lite tyngre riff...så att vi får allmänhetens uppmärksamhet, sedan gör vi en dubbelplatta med 1+4 låtar och vräker på med värsta progrocken sen "The Sky Moves Sideways". A cunning plan!!!

  SvaraRadera
 3. Som extra grädde på moset borde 55-minuterslåten spelas på konserten i höst då det är för att supporta den nya skivan de turnerar. Bara hoppas att låten är bra då, annars kan det bli jobbigt. :)

  SvaraRadera
 4. 55-minuters låten är faktiskt 14 sammanhängande epos med temat 'incidents'. Från Steven Wilsons egna erfarenheter.

  SvaraRadera
 5. Har beställt skivan från Amazon UK (där den släpps en vecka innan Sverige får den officiellt) och har under tiden fått låna en, ljudmässigt tämligen medioker, torrent från ni vet var...

  Ja, "The Incident" är en 14-låtars koncept-skiva, med 4 extralåtar "vid sidan om". "The Incident" bygger dock inte bara på Wilsons egna erfarenheter (läs länkarna som PT:s egen hemsida tipsar om).

  Här finns många referenser till tidigare PT-musik, Pink Floyd, NiN, Meshugga och annat smått och gott. Men det är alltid PT till slut.

  Jag gillar skivan, men det krävs en del genomlyssningar och några av de kortare låtarna hade kunnat bli riktigt riktigt bra i "fullformat". Bonuslåtarna håller bra kvalitet och personligen ser jag mycket fram emot konserten i höst...

  SvaraRadera
 6. Låter spännande. Själv har jag beställt den från Play.com och då fick man en bonuslåt (liveversion av "Way Out Of Here") att ladda ner.
  Skivan är skickad och borde dyka upp rätt snart.

  SvaraRadera